Tuesday, April 27, 2010

Rasuah menang di Hulu Selangor!!!

Kita terima kekalahan pilihanraya kali ini dengan hati terbuka..

Tahniah rasuah, andalah juara sebenar mewakili lahanatullah. Untung jadi orang felda... dapat la sorang seribu... Nanti kalian tunggu lah lagi 49 PRK untuk dapatkan balance 49ribu tu... Berapa lama sangat boleh tahan ringgit yang seribu tu. Inilah politik kotor yang dimainkan oleh pemimpin UMNO.


Jangan jadi HAMBA DUIT....

Pada saat akhir BN dan Umno menabur janji untuk membayar sejumlah wang kepada peneroka Felda dan ini berjaya meraih sokongan peneroka. "Kerana tarikan wang ringgit, tidak semena-mena pengundi beralih sokongan kepada BN.

Betapa ramainya manusia akhir zaman sekarang ini menjadikan wang sebagai tuhan mereka. Betapa ramainya manusia sekarang menyembah berhala kebendaan dunia. Sebenarnya manusia telah jauh tersesat dari akidah yang lurus.

Ini terbukti dengan kekalahan Pakatan Rakyat di Hulu Selangor, betapa ramainya peneroka Felda yang bersyukur pada duit yang dijanjikan oleh UMNO/BN sebelum pilihanraya yang lalu.

Allah SWT Berfirman :

وَإِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَحْدَهُ اشْمَأَزَّتْ قُلُوبُ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ ۖ وَإِذَا ذُكِرَ الَّذِينَ مِن دُونِهِ إِذَا هُمْ يَسْتَبْشِرُونَ

"Dan (di antara keburukan orang-orang yang melakukan syirik): Apabila disebut nama Allah semata-mata (di dalam doa dan sebagainya), segan serta liarlah hati mereka yang tidak beriman kepada hari akhirat dan apabila disebut nama-nama yang mereka sembah dan puja yang lain dari Allah, mereka dengan serta merta riang dan gembira." (QS Az Zumar : 45)

WAllahua'alam ....

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © Pena Murobbi..... Sponsored by: Website Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template by BloggerThemes