Thursday, January 7, 2010

Rumah Pelajar APM Di Pecah Masuk

1- Selesai solat subuh pagi tadi, terus pergi ke tasik varsiti untuk mengisi hati ini dgn sedikit makanan rohani. Antara yg penulis dpt simpulkan dari tazkirah tersebut ialah :-

Sebagai mahasiswa, kita haruslah :-

a) Mempunyai displin dan kekuatan yg sgt jitu demi melakukan sesuatu perkara.

b) Kita juga tdk boleh menyerupai sifat org munafik. Antara sifatnya ialah bila bercakap dianya bohong, bila berjanji dia tdk menunaikannya dan bila diberi amanah dia tdk laksanakan.

c) Selain itu jgk diselitkan dlm tazkirah tersebut berkenaan dgn “sujud”. Sujud yg paling lama dilakukan oleh Rasulullah ialah sujud yg terakhir dlm solat dgn disertai zikir dan doa.

2- Jam 11 pagi, terus bergegas ke auditorium KPS untuk mendengar taklimat berkenaan dgn “E-VOTING. Sejauh manakah sistem “e-voting” ini mampu menjamin ketelusan PILIHAHANRAYA CAMPUS UM 2010 kali ini??

3- penulis jgk sempat pergi melawat ke rumah shbt2 APM di bukit angkasa yg mana rumah mereka menjadi mangsa pecah masuk pencuri. Rumah mereka dipecah masuk ketika ketiadaan sesiapa pun di rumah kerna masing-masing ada kelas. Kerugian yg mereka alami lbh kurang RM 20,000. Takziah penulis ucapkan atas musibah yg telah menimpa kalian.


4- Insyallah malam ini, penulis akan ke Melaka. Moga Allah permudahkan perjalanan penulis.ameen…

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © Pena Murobbi..... Sponsored by: Website Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template by BloggerThemes